Overslaan en naar de inhoud gaan

IDCity is ondertussen afgelopen. Vanaf 2023 steunt het Fonds echter een nieuw initiatief voor jongeren, Crowd It. Initiatiefnemer is Growfunding vzw. Lees hier meer.

Steden beschikken over een enorm reservoir van talent. Met het initiatief ‘IDCity: Your City, Your Ideas’ wil het Prins Filipfonds jongeren tussen de 18 en 25 jaar de kans geven om hun ideeën voor hun stad in de praktijk te brengen. Cultuur, mobiliteit, werk, leren, sport, media, milieu, politiek…Het maakt niet uit in welk domein, als het project maar linken legt en bruggen bouwt.

De ideeënwedstrijd werd sinds 2016 in verschillende Belgische steden georganiseerd. Er vonden IDCity Days plaats in Charleroi, Mechelen, Schaarbeek, Kortrijk, Verviers/Dison, Aalst, Brussel, Luik en Leuven. Tijdens die dagen konden jongeren hun voorstel kunnen aftoetsen en verfijnen om het uiteindelijk voor te stellen aan de deelnemers. Origineel is dat in elke stad de kandidaten zelf kiezen welke projectvoorstellen steun krijgen.  Die projecten ontvingen een begeleiding op maat door het Prins Filipfonds en een financiële ondersteuning van 5000 euro.

Ontdek alle laureaten en projectoproepen via  www.idcity.be

 

(c) beelden oa Emmanuel Crooy, MIJNLEUVEN/ @artemisinsta